"ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ" ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ - MakeΕat

30 Νοεμβρίου 2020
image1-2-1280x1707.jpeg

 

——ΥΛΙΚΑ——

200γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια

150γρ. βρόμη αλεσμένη

100γρ. καρυδόψιχα

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

1 κ.σ. μέλι 

1 κ.γ. κανέλλα 

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 πρέζα μοσχακάρυδο

 

——ΕΚΤΕΛΕΣΗ——

  • Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό τους χουρμάδες για 15 λεπτά να μουλιάσουν και στην συνέχεια τους στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την αλεσμένη βρόμη, την καρυδόψυχα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
  • Στην συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Έπειτα ρίχνουμε και το μείγμα με την βρόμη και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εως ότου γίνει ένα σώμα το μείγμα μας.
  • Τέλος πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε μερίδες των 25γρ. και τα σερβίρουμε με καρυδόψιχα από πάνω.

——ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ——

ανά μερίδα των 25γρ. 

Θερμίδες 80 Kcal

Υδατάνθρακες 11,7 g CHO

Πρωτεΐνες 1,5 g Pr

Λιπαρά 3,3 g Fat

εκ των οποίων κορεσμένα 0,09 g SatFat

Φυτικές ίνες 1,5 g Fiber

Επικοινωνία

Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι Κατερίνη

Κύπρου 2, Κατερίνη

23513 05929

Μετάβαση στο περιεχόμενο