

——ΥΛΙΚΑ——
200γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
150γρ. βρόμη αλεσμένη
100γρ. καρυδόψιχα
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα μοσχακάρυδο
——ΕΚΤΕΛΕΣΗ——
- Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό τους χουρμάδες για 15 λεπτά να μουλιάσουν και στην συνέχεια τους στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την αλεσμένη βρόμη, την καρυδόψυχα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
- Στην συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Έπειτα ρίχνουμε και το μείγμα με την βρόμη και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εως ότου γίνει ένα σώμα το μείγμα μας.
- Τέλος πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε μερίδες των 25γρ. και τα σερβίρουμε με καρυδόψιχα από πάνω.
——ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ——
ανά μερίδα των 25γρ.
Θερμίδες 80 Kcal
Υδατάνθρακες 11,7 g CHO
Πρωτεΐνες 1,5 g Pr
Λιπαρά 3,3 g Fat
εκ των οποίων κορεσμένα 0,09 g SatFat
Φυτικές ίνες 1,5 g Fiber


