

ΥΛΙΚΑ για 3 μερίδες
- 200γρ. μακαρόνια παντζαριού
- 100γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
———ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ———
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ.
- Προσθέτουμε στην συνέχεια το σκόρδο ψιλοκομμένο , το τζίντζερ. τον κουρκουμά , την 1κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι-πιπέρι.
- Τοποθετούμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Μετέπειτα ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο μάτι .
- ΄Οταν αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια για 8-9 λεπτά και στην συνέχεια σουρώνουμε.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσιγαρίζοντας για 1 λεπτό .
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά .
- Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
———ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ———
ανά μερίδα
Θερμίδες (kcal) 570
Υδατάνθρακες (CHO) 27γρ.
Λιπαρά (FAT) 20,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά (Saturated Fats) 5,1 γρ.
Πρωτεΐνες (PR) 45,8 γρ.
Φυτικές ίνες (Fiber) 2 γρ.


