ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - MakeΕat

12 Νοεμβρίου 2020
IMG_1969-1280x854.jpg

         

   

 

 

ΥΛΙΚΑ για 3 μερίδες

  • 200γρ. μακαρόνια παντζαριού
  • 100γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 
  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο 
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς

 

 

 

 

———ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ———

  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ.
  • Προσθέτουμε στην συνέχεια το σκόρδο ψιλοκομμένο , το τζίντζερ. τον κουρκουμά , την 1κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι-πιπέρι.
  • Τοποθετούμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Μετέπειτα ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο μάτι .
  • ΄Οταν αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια για 8-9 λεπτά και στην συνέχεια σουρώνουμε.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσιγαρίζοντας για 1 λεπτό .
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά .
  • Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 

———ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ———

ανά μερίδα

Θερμίδες (kcal) 570 

Υδατάνθρακες (CHO) 27γρ.

Λιπαρά (FAT) 20,5 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά (Saturated Fats) 5,1 γρ.

Πρωτεΐνες (PR) 45,8 γρ. 

Φυτικές ίνες (Fiber) 2 γρ.

Επικοινωνία

Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι Κατερίνη

Κύπρου 2, Κατερίνη

23513 05929

Μετάβαση στο περιεχόμενο