
ΟΣΠΡΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ:
- 1 κούπα ρεβίθια ωμά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 μικρά καρότα
- 1 λεμόνι (στημένο)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά, θα πρέπει να μουλιάσετε τα ρεβίθια από βραδύς με νερό και αλάτι. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα καρότα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Έπειτα, ρίχνουμε και τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με 1-1,5 Λίτρο νερού και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα, ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο νερό καθώς θέλουμε να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
Μόλις βράσουν τα ρεβίθια μας , τα ρίχνουμε μαζί με τα ζουμιά τους, το ρύζι και τα λαχανικά σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
Τοποθετούμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα για περίπου 30′ – 45′ λεπτά έως ότου βράσει το ρύζι και γίνει ένα μείγμα με τα ρεβίθια!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ !!!


