ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ - MakeΕat

18 Δεκεμβρίου 2020
IMG_20201218_183937_703-1280x853.jpg

 

—–ΥΛΙΚΑ—–

ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ

400γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες

250γρ. κριθαράκι 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

250γρ. τοματοπολτός 

1 σκ. σκόρδο 

1 φέτα κασέρι νηστίσιμο (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

αλάτι-πιπέρι

1 κ.γ. κοφτό κουρκουμά

—–ΕΚΤΕΛΕΣΗ—–

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και την πιπεριά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό
  2. Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ , τον τοματοπολτό , τις γαρίδες και περίπου 500ml νερό  σε δυνατή φωτιά
  3. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε τις γαρίδες για 10-15 λεπτά
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι και τα μπαχαρικά μας
  5. Βράζουμε το κριθαράκι έως ότου χυλώσει , εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο βραστό νερό . Ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι
  6. Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε την 1κ.σ. ελαιόλαδο και το φυτικό κασέρι  και ανακατεύουμε .
  7. Το φαγητό σας είναι έτοιμο

—–ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ—–

ανά μερίδα 

Θερμίδες: 570 kcal

Υδατάνθρακες : 62,33g CHO

Πρωτεΐνες : 39,62g Pr 

Λιπαρά: 16g Fat 

Κορεσμένα λιπαρά : 1g Saturated Fat

 

 

“ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ”

Επικοινωνία

Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι Κατερίνη

Κύπρου 2, Κατερίνη

23513 05929

Μετάβαση στο περιεχόμενο