
—–ΥΛΙΚΑ—–
Για 3 μερίδες
1 κιλό κατεψυγμένα σπανάκια
800γρ. καλαμαράκια ροδέλλες
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
—–ΕΚΤΈΛΕΣΗ—–
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις 2κ.σ. ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό .
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, λίγο πριν τελειώσουμε το τσιγάρισμα προσθέτουμε και τον πελτέ.
- Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσουμε τα καλαμαράκια και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε 30-35 λεπτά.
- Έπειτα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ώστε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου τελειώσει το νερό.
- Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
—–ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ—–
ανά μερίδα
Θερμίδες 451 Kcal
Υδατάνθρακες 18g CHO
Πρωτεΐνες 49,33g Pr
Λιπαρά 19,8g Fat
Κορεσμένα Λιπαρά 3,06g Saturated Fat
TIP: Συνοδεύστε το με παξιμάδια, είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ότι με ψωμί πιστέψτε μας.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 


