ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ - MakeΕat

19 Δεκεμβρίου 2020
image1-3-1280x886.jpeg

—–ΥΛΙΚΑ—–

Για 3 μερίδες

1 κιλό κατεψυγμένα σπανάκια

800γρ. καλαμαράκια ροδέλλες 

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 

 

 

—–ΕΚΤΈΛΕΣΗ—– 

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις 2κ.σ. ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό .
  2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, λίγο πριν τελειώσουμε το τσιγάρισμα προσθέτουμε και τον πελτέ.
  3. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσουμε τα καλαμαράκια και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε 30-35 λεπτά.
  4. Έπειτα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ώστε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου τελειώσει το νερό.
  5. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  6. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

 

—–ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ—–

ανά μερίδα

Θερμίδες 451 Kcal

Υδατάνθρακες 18g CHO

Πρωτεΐνες 49,33g Pr

Λιπαρά 19,8g Fat

Κορεσμένα Λιπαρά 3,06g Saturated Fat

TIP: Συνοδεύστε το με παξιμάδια, είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ότι με ψωμί πιστέψτε μας.

 

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 

 

Επικοινωνία

Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι Κατερίνη

Κύπρου 2, Κατερίνη

23513 05929

Skip to content